Terapija

Terapije izvajam v sproščeni atmosferi v Zupančičevi Jami (Ljubljana), ki vam in vašemu ljubljenčku nudi udobno in prijetno okolje. Pri prvem obisku od vas pridobim podrobno zdravstveno zgodovino, se z vami pogovorim o vseh vaših morebitnih skrbeh in vprašanjih in izvedem pregled vašega ljubljenčka.

Zdravljenje z akupunkturo se običajno začne po tem, ko je vašega ljubljenčka pregledal vaš veterinar, zato pri prvem obisku preučim tudi vse morebitne izvide in rezultate, ki jih imate s seboj.

Na podlagi pridobljenih informacij pripravim najprimernejši načrt zdravljenja z akupunkturo. Skupaj z vami za vašega ljubljenčka opredelimo položaj, v katerem se počuti najbolj udobno. Po tem začnem z nežnim nameščanjem akupunkturnih igel in po potrebi izvedem tudi elektro-akupunkturo in/ali moksibustijo.

Dolžina terapije/kako pogosto?

Dolžina posamezne terapije je odvisna od posameznega primera, saj je odvisna od časa, ko igle pustim v živali, uporabe dodatnih tehnik, razpoloženja živalce ipd. Prvo srečanje lahko traja uro pa pol, no povprečno srečanje traja max eno uro. Običajno začnemo z dve terapiji na teden (2 tedna), kasneje pa terapije izvajamo redkeje, odvisno od individualnih potreb (enkrat na teden/mesec, recimo).

Rezultati akupunkture so včasih opazni že po prvi terapiji, vendar pa je povprečno za opazne spremembe v počutju potrebnih od 3 do 7 terapij. Lastnik ves čas terapije ostane ob svojem ljubljenčku, prav tako ob njem ostanem tudi jaz.

Vašemu ljubljenčku osebno ne dajem in ne predpisujem zdravil, vendar včasih predlagam tudi dodatne diagnostične teste, kombinacijo klasične medicine in akupunkture ali sodelovanje fizioterapevta, kadar je to potrebno in ustrezno, saj vsak primer zahteva individualno obravnavo. Pomembno je, da pri reševanju problemov uporabimo najmodernejše pristope, saj se medicina neprestano razvija in nam nudi vse boljše rešitve, vendar pa nekatere stare tehnike, kot je akupunktura, še vedno ponujajo odlično podporo z najmanj stranskimi učinki.

Nekaj hitrih odgovorov:

Ali akupunktura boli? Igle za akupunkturo so tako tanke, da je občutek ob prvem »piku« skoraj nezaznaven. Večina živali se nanj skoraj ne odzove.

Kako živali prenašajo zdravljenje? Večina jih med terapijo zaspi. Zabadanje igel pri živali povzroči sproščanje nevrotransmiterjev, ki žival izjemno sprostijo.

Je akupunktura varna? Akupunktura je popolnoma varna, če se izvaja na pravilen način. Hkrati ne povzroča stranskih učinkov.

Je terapija za žival stresna? Dobro počutje vašega ljubljenčka je moja prva skrb. Zdravljenje z akupunkturo izvajam z veliko mero potrpežljivosti in sproščenosti. Za vsako terapijo si vzamem dovolj časa in jo izvajam tako, da bo vaš ljubljenček čim bolj sproščen. Tako jaz kot lastnik ostaneva skozi celotno terapijo ob živali, kar je zelo pomembno za učinkovito terapijo.

Kako se pripraviti na terapijo?
  • Prosim, če vašega ljubljenčka pred terapijo peljete na krajši sprehod, da med terapijo ne bo čutil potrebe po »stranišču«.
  • S seboj prinesite izvide (laboratorijske izvide, rentgenske slike, veterinarske izvide), ki jih imate ali ste jih dobili pri veterinarju.

Cena?

Prvo srečanje za akupunkturo: konzultacija/pregled/svetovanje plus terapija je 65 eur.

Terapije po prvom srečanju so 45 eur ali 35 eur, odvisno o frekvenci srečanja/paketu.

Ostalo:

Samo konzultacija/pregled/svetovanje, brez terapije, je 45 eur.

Nasveti le po telefonu: 20 eur (če pa prihajate na terapije, nasveti po telefonu so seveda brezplačni)

TEL: 069 932 180

Ljubljana

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close